Lokasi: Rumah - Produk Kaca Kuarza

Bersatu kuarza dikilang oleh meleburkan sepatutnya berlaku hablur-hablur kuarza kesucian yang tinggi pada kira-kira 2000°C, menggunakan sama ada sebuah relau panas secara elektrik (elektrik bersatu) atau gas / oksigen bahan bakar relau (api bersatu). Kuarza terlakur biasanya adalah telus. Silika lakur seperti satu industri bahan mentah adalah sudah biasa membuat pelbagai refraktori membentuk seperti mangkuk pijar, dulang-dulang, penutup, dan penggolek untuk banyak terma suhu tinggi proses-proses termasuk steelmaking, penuangan lilin, dan pembuatan kaca. Refraktori membentuk dibuat daripada silika lakur telah rintangan kejutan haba cemerlang dan adalah lengai secara kimia untuk kebanyakan unsur dan sebatian-sebatian termasuk hampir-hampir semua asid-asid, tanpa mengira tumpuan, kecuali asid hidrofluorik yang amat reaktif juga dalam agak kepekatan yang rendah. Lut cahaya silika lakur tiub-tiub adalah biasanya sudah biasa menyarungkan unsur-unsur elektrik dalam pemanas bilik, relau perindustrian dan permohonan-permohonan serupa lain.


Produk Popular:

500mL Quar

10mL Quart

2000mL Qua

100mL Quar

500mL Quar

1000mL Qua

250mL Quar

10mL Quart

10mL Quart

100mL Cruc

100mL Quar

600mL Quar

400mL Quar

150mL Quar

3000mL Qua

500mL Quar

2000mL Qua

5mL Quartz

1000mL Qua

800mL Quar

Plat Kuarza - Produk Pandangan

Plat Kuarza, Tingkap Kuarza, Substrat Kuarza, Kuarza wafer

Makmal-Sain.com menyediakan plat kuarza standard dan kebiasaan, tingkap kuarza, substrat kuarza, kuarza wafer, sasaran kuarza dan kepingan kuarza untuk sistem optik dan alat vakum, untuk pengimejan dan tujuan pemprosesan bahan.

 Bahan  UV Bersatu Silika  Penghantaran  >90% at 190-2000nm
 Kualiti Permukaan  40/20 Scratch & Dig  Rata  l/10 over 1" area
 Tepi  Penyerongan  Suhu Kerja  1200°C

Tiub Kuarza - Produk Pandangan

MAKMAL-SAINS.Bekalan COM tiub kuarza, tiub kaca kuarza, tiub pemanas kuarza daripada OD 1.2mm kepada OD 360mm dengan apa-apa saja untuk thermolouples, lampu-lampu, pemanas, semikonduktor, thermouples dan sebagainya.
Kaca tiub-tiub atau tiub kaca berongga kepingan-kepingan borosilikat atau kaca rijang digunakan dalam barang kaca makmal. Mereka secara komersial didapati di ketebalan pelbagai dan panjang, menurut standard-standard diketahui.
Kaca tiub-tiub boleh ditebang dengan mendapat mata dengan seorang pemotong berlian, dan membengkok, memberi satu memutuskan persahabatan satu tepi bersih. Hujung adalah lebih baik nyala sebelum digunakan berkilat untuk membuang tepi. Ruit-ruit hos boleh jadi ditambah bagi memberi satu cengkaman lebih baik dan materi apabila digunakan dengan tiub getah. Kaca tiub-tiub boleh jadi dilenturkan oleh pemanasan untuk haba merah dalam satu tidak berkilau nyalaan Bunsen. Kaca tiub-tiub disesuaikan untuk getah bungs dengan berlatih lubang-lubang.

Mangkuk Pijar Kuarza - Produk Pandangan

 Mangkuk Pijar Kuarza  Mangkuk Pijar Kuarza

Produk Baru:

100mL Cruc

75mL Cruci

50mL Cruci

40mL Cruci

30mL Cruci

25mL Cruci

20mL Cruci

15mL Cruci

10mL Cruci

5mL Crucib

100mL Cruc

75mL Cruci

50mL Cruci

40mL Cruci

30mL Cruci

25mL Cruci

20mL Cruci

15mL Cruci

10mL Cruci

5mL Crucib

Alat Kuarza - Produk Pandangan

Makmal-sains menyediakan alat kuarza, bikar, alat makmal, makmal membekalkan, kuarza semakan alat, alat makmal, makmal membekalkan, kuarza labware.


Produk Baru:

2000mL Qua

1000mL Qua

10mL Quart

500mL Quar

100mL Quar

10mL Quart

Gelas Kuarza - Produk Pandangan

Sebuah bikar adalah sebuah kontena mudah untuk mengacau, mencampurkan dan cecair pemanasan biasanya digunakan dalam banyak makmal. Bikar secara umumnya berbentuk silinder sihat walafiat, dengan satu dasar rata dan seulas bibir untuk menuang. Banyak juga mempunyai satu muncung kecil untuk membantu menuang kerana dibawa masuk gambar. Bikar didapati di satu pelbagai saiz luas, dari satu mililiter sehingga beberapa liter.
Standard atau "Low-form" bikar lazimnya mempunyai satu ketinggian kira-kira 1.4 kali garis pusat. Paras rendah rakyat biasa dibentuk dengan sebuah muncung telah dipanggil Griffin bentuk. "Bentuk yang tinggi" bikar mempunyai satu ketinggian lebih kurang dua kali garis pusat. Ini adalah kadang-kadang dipanggil bikar Berzelius.
Sebuah bikar bertokoh daripada sebiji termos dengan mempunyai bahagian-bahagian yang adalah lurus dari condong. Pengecualian untuk takrif ini adalah satu sedikit kon menyebelahi bikar dipanggil satu Phillips bikar.
Bikar biasanya dilakukan kaca (hari ini biasanya kaca borosilikat), tetapi boleh juga berada di dalam logam (seperti keluli tahan karat atau aluminium) atau plastik tertentu, (terutamanya politena, polipropilena, PTFE). Satu faedah umum untuk bikar polipropilena adalah analisis spektrum gama contoh-contoh cair dan padu.
Bikar adalah sering bersenggat, iaitu, ketara pada sebelah dengan baris-baris menunjukkan jumlah mengandungi. Misalnya, 250 bikar mL mungkin ditandai dengan baris-baris untuk menandakan 50, 100, 150, 200, dan 250 mL jumlah. Tanda-tanda ini tidak ditujukan untuk mendapatkan satu ukuran jitu jumlah (sebuah silinder menamatkan pengajian akan menjadi lebih alat sesuai untuk seperti satu tugas), tetapi satu anggaran.
Kehadiran satu cara bibir yang bikar tidak boleh mempunyai satu tudung. Bagaimanapun, apabila dalam penggunaan, bikar boleh ditutup oleh satu piring kaca untuk mencegah pencemaran atau kehilangan kandungan itu, tetapi membenarkan melepaskan melalui muncung. 

Produk Baru:

500mL Quar

400mL Quar

250mL Quar

150mL Quar

100mL Quar

50mL Quart

10mL Quart

5mL Quartz

3000mL Qua

2000mL Qua

1000mL Qua

800mL Quar

600mL Quar

500mL Quar

400mL Quar

250mL Quar

150mL Quar

100mL Quar

50mL Quart

Kelalang Kuarza - Produk Pandangan

Termos makmal adalah kapal-kapal (kontena-kontena) yang mana terbahagi kepada kategori peralatan makmal itu dikenali sebagai barang kaca. Dalam makmal dan seting saintifik lain, mereka adalah biasanya dirujuk untuk hanya sebagai termos. Termos masuk sejumlah membentuk dan satu pelbagai saiz luas, tetapi satu rakyat biasa membezakan aspek dalam mereka membentuk adalah sebuah kapal lebih luas "badan" dan satu (atau kadang-kadang lebih) bahagian-bahagian berbentuk tiub lebih sempit di bahagian atas dipanggil leher-leher yang mempunyai satu perasmian di bahagian atas. Kelalang makmal saiz-saiz ditentukan oleh jumlah mereka boleh memegang, lazimnya dalam unit-unit metrik seperti milliliters (mL atau ml) atau liter (L atau l). Termos makmal telah secara tradisi wujud membuat kaca, tetapi boleh juga merupakan diperbuat daripada plastik.

Pada perasmian itu(s) pada bahagian atas leher termos kaca beberapa seperti pusingan dasar termos, membalas, atau kadang-kadang volumetri termos, terdapat luar (atau wanita) meruncing (kon) sendi-sendi kaca kabur. Beberapa termos, terutama volumetri termos, datang dengan satu penyumbat atau menutup menutup perasmian di bahagian atas leher. Penyumbat seumpama dapat dijadikan kaca atau plastik. Kaca menyumbat lazimnya mempunyai satu sepadan meruncing dalam (atau lelaki) permukaan yang bersambung kaca kabur, tetapi sering hanya kualiti penahan. Termos yang tidak datang dengan penyumbat seumpama atau menganugerahkan termasuk mungkin ditutup dengan satu penyumbat getah atau penyumbat gabus.
Termos boleh digunakan untuk penyelesaian-penyelesaian pembuatan atau untuk memegang, mengandungi, mengutip, atau kadang-kadang volumetrically bahan kimia penyukatan, contoh-contoh, penyelesaian-penyelesaian, dan sebagainya. untuk reaksi kimia atau proses-proses lain seperti mencampurkan, pemanasan, pendinginan, meleburkan, pemendakan, mendidih (sebagai dalam penyulingan), atau analisis. 

MAKMAL-SAINS.COM  *  Tel: +65-6316 6370  *  Email: sales@optics.sg  *  Address: 8 Boon Lay Way, TradeHub 21, #04-04, Singapura      SingaporeForum